TRAP ATIŞI YAPARKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN HUSUSLAR?

1. Makinadan çıkan Plakların küçük olduğuna aldanmayın Plaklar 10 cm bizim atış alanımız 40 cm bir grupmanla atıyoruz.

2. Plakların uçuşu hızlı olabilir ama unutmayalım biz plakadan çok daha fazla hızlıyız. Unutmayalımki biz atılan plakların önüne veya gerindede kalabiliyoruz.

3. Makinadan çıkan Plaklar uçarken kendi ekseni etrafında döner bu durum bize iyi bir görüş ve daha iyi parçalamaya yardımcı oluyor.

4. Makinadan atılan Plağa nişan almaya gerek yoktur, namlunun ucunda görüp tetiğe basmak yeterli olacakdır.

5. Trap Tüfekleri 71-76 cm namlulu tüfekleri ve 3,2,1 numaralı şokları tercih edilir.

6. Trap fişekleri 24 gr muazzam hızlıdır bu yüzden önleme verilen plaklar ilk gördüğünüz gibi vurulmadan sakin sakin düşecektir.

7. Acele etmek hata yaptırır bu yüzden mutlaka makinadan çıkan plakları çıkışını iyi görün, çıktığı yönü tam olarak algılayın bırakın gitsin. Yumuşak bir vücut hareketiyle plağın arkasından gitmeye başla. vücudunu yumuşak diyorum yavaş değil yumuşak ve yeterli bir hızda. arkasından gelin namlu ile birleşince plağı gördüğünde tetiğe basın.

8. Atıcı konsantrasyonunuzu ayarlarsa, heyecan etmeyin beyniniz sizden önce o tetiği basacaktır.

9. Yazdığımız gibi geçmeyin plağı diye tam namlunun üzerinde basın.

10. Bazı atıcılar iki göz ile silah kullanma alışkanlığı var sakın vazgeçmesin ona artı puan kazanmanızı sağlayacaktır.

11. Trap atıcılığını bilmeyen atıcı fazla olduğu için, namlunuzu plakayı istemeden önce çıkacağı yerdeki kırmızı noktaya veya oraya konulmuş olan plakaya koyun ve namlunuzun ucunda bir yere boşluğa bakın plakayı isteyin. plaka bir iz şeklinde makinadan fırlayacaktır. çizdiği hayali çizgiyi takip edin swinginiz o çizgiden olsun ki plakaya ulaşabilirsin.

12. Trap atıcılığında dikkat edilmesi gereken bir hususta omuzda beklediğinden avcılığın alışık olmadığı bir tarzda tüfeği omuzlayıp bekletmek gerekir.

13. Omuzlarken kolunuzu açın boynunuzu ve vücudunuzu ileri doğru itin ve omuz boşluğuna yani köprücük kemiğinin tam altında oluşan boşluğa tam oturtup tüfeği yerleştirin.

14. Kafayı düz bir şekilde sağa ve sola hiç bir yere yatırmadan düz bir şekilde kundağa yerleştir.

15. Gözünüz; gez ve arpacığın aynı hizada olmasına özen göstermeye dikkat edin.

Trap Atıcısınız Tüfeğinin Duruş Şekli



16. Ayaklar bunkere dik değilde sağ duracak şekilde  atıcılar için 15 derece sağa solak atıcılar ise 15 derece sola dönük olmalılar.

17. Plak Atıcısı Ne Tam dik ne de Tam eğik durun göğüsünüzden doğru üst ekstremiteden ufak bir eğilim açısı vererek tüfekle bütünleşmeniz rahat olacak.

18. Unutmayalımki Trap atış işi konsantrasyon ve oto-kontrol işidir. tüfek atarken zihninizle poligonun içerisinde olun kimsenin ne attığını vurduğunuz bakmayın plağa olan tepkiyi düşünmeyin yani kafanız başka işlerle uğraşmasın. tek düşünceniz uçan düşman plaka olsun. yoksa mankeleriniz çoğalır.

19. Trap atışı için elinizde trap tüfeği var ise Tüfek 76 cm Fişeğinizi'de güveniyorsanız. Bu atışlar için Plakaları ilk 30-40 metrede yakalamanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder